Cégvilág

Hol mennyibe kerül a zeneletöltés? – Új honlap indult

Egy brit fogyasztó elindította a Tunechecker árösszehasonlító honlapot, amelynek segítségével összevethetőek az online zeneletöltő cégek árai. Eszerint az Apple iTunes szolgáltatását árban lekörözik a vetélytársak.

A Tunechecker.com szerint az iTunes a jelenlegi top 40-es lista egyik szereplője esetében sem a legolcsóbb árat nyújtja. A brit fogyasztó által létesített árösszevető weboldal tanúsága szerint az Apple-t megelőzik az olyan cégek, mint a Tesco vagy a we7.

Az alapító Martin Lewis a Guardiannek úgy fogalmazott: nem szándéka az iTunes forgalmának csökkentése és az erős marketingnek köszönhetően ez nem is lenne könnyű, de a weboldal szerint hatással lesz az online zenei piacra. A portál üzemeltetője részesedést kap, ha rajta keresztül vásárolnak meg egy-egy zeneszámot.

A Tunechecker az összevetés mellett a legnagyobb árkülönbségek listáját is közzéteszi, amiben szintén az iTunes jár az élen, mint a legdrágábbak egyike. A The Essential Bob Dylan című album például 4,99 fontért kapható a tunetribe.com-on, de csak 20 fontért vásárolható meg az iTunes-on.

 

Bob Dylan árösszehasonlító itunes zeneletöltés Tesco
Kapcsolódó cikkek