Cégvilág

Kivárnak a raktárfejlesztők

Elcsendesedett a hazai ipari ingatlanpiac – mondják a kevésbé borúlátók. Halál van – mondják a depressziósok.

Bérbeadás azért van – mondják a reménykedők. Ők vannak kevesebben. Projektek valóban nem indulnak mostanában, hiszen egyértelmű, hogy a fejlesztőknek nincs érdemi választási lehetőségük, a spekulatív beruházásokat még jó ideig mellőzniük kell.

A 2009-re bejelentett projektek közül körülbelül 120 ezer négyzetméter megépítését biztosan elhalasztották. Nézzük azért, milyen fejlemények voltak az elmúlt néhány héten, amelyek a jövő év második felére vonatkozó derűlátást támasztják alá.

Bővítette gyáli bérleményét az optikai termékeket gyártó Sauflon CL: a társaság 7000 négyzetméter bérléséről írt alá megállapodást a tulajdonos-fejlesztő ProLogisszal. A Sauflon már 6300 négyzetmétert jóval korábban lekötött az ottani ProLogis Parkban.

A JLL ügynökség közreműködésével lezajlott tranzakcióval egy időben a Sauflon és a ProLogis jelentősen meghosszabbította a bérleti szerződés időtartamát. A ProLogis Park Budapest-Gyálnak jelenleg nyolc épületben több mint 151 ezer négyzetméter ipari területe van. A ProLogis magyarországi portfóliója hat ingatlan, 29 épületében több mint 485 ezer négyzetméter disztribúciós területet foglal magában.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

logisztika raktározás JLL ingatlan
Kapcsolódó cikkek