Cégvilág

Magyar tulajdonba kerül a 6 milliárdos nyomda - Fotó

Megvásárolta a magyar menedzsment az Infopress Group (IPG) Hungary Zrt-t izlandi tulajdonosától, a KVOS-tól a többségi tulajdont, így az év elején elindult vadonatúj hatmilliárdos váci nyomda tulajdonosai közé tartozik majd Lakatos Imre vezérigazgató és Lakatos Viktor kereskedelmi igazgató is. A nyomda nem válik ki az Infopress Group-ból, a csoport az akvizíció után is szoros együttműködésben, összehangoltan végzi munkáját.

Az idén februárban elindított 6000 négyzetméter alapterületű, hatmilliárd forintos zöldmezős beruházással létrehozott váci nyomda izlandi tulajdonosa megegyezett a magyar menedzsmenttel az IPG Hungary eladásáról, így a vállalat irányításban meghatározó szerepet játszó Lakatos Imre vezérigazgató és Lakatos Viktor kereskedelmi igazgató többségi tulajdonhoz jutnak.

Ezzel a lépéssel a szakterületén legmodernebbnek számító nyomda a legnagyobb magyar tulajdonú rotációs nyomdává válik. A tulajdonváltás hátterében a KVOS befektetési irányváltása, és a magyar vezetők dinamikus fejlesztési terve áll. Az akvizíció értékét a felek nem tették közzé.

„Az IPG tulajdonosváltása a teljes hazai nyomdai piacra hatással lesz, mert azonnal folytatjuk a beruházásokat. Bővítjük az üzemi területet és továbbra is a legjobb minőségű gépekbe fektetünk. A mi sikerünk a magyar szakma sikere is, itthon és külföldön egyaránt.” – fogalmazott Lakatos Imre, a vállalat vezérigazgatója.

„Amit elértünk, kitartó, tudatos munka eredménye, aminek fókuszában a modern technológia és a rugalmasság áll. Változatlan marad az üzletpolitikánk, hiszen egy ilyen horderejű lépést megrendelőink pozitív hozzáállása és bizalma nélkül aligha tettünk volna.” - tette hozzá Lakatos Viktor kereskedelmi igazgató, majd leszögezte, hogy a nyomdát továbbra is a kiemelkedő minőségű nyomtatványok előállítása jellemzi. 

Ifjabb Lakatos Imre és Lakatos Viktor édesapjuk húsz éve alapított kis családi nyomdájában kezdte pályafutását, és szélesebb körű ismertségüket akkor alapozták meg, amikor hét évvel ezelőtt a kis vállalkozást Royalpress néven profi nyomdává bővítették Dunakeszin. A kelet európai befektetéseket kereső IPG 2007-ben vásárolta meg a Royal Press rotációs nyomdai projektjét. Az elsősorban prémium magazinnyomtatásáról ismert magyar nyomdában a kereskedelmi kiadványok, brosúrák mellett ismert hazai lapok készülnek.

IPG Hungary rotációs nyomda zöldmezős Infopress Group
Kapcsolódó cikkek