Cégvilág

MTV az elvonásokról: Félrevezették a szocialistákat

Téves és félrevezető adatok alapján szavazta meg 190 képviselő a közszolgálati Magyar Televíziót érintő drasztikus költségvetési elvonást. Az MTV ügyvezető alelnöke, Medveczky Balázs levélben tájékoztatta az MSZP frakciójának tagjait a tényekről és kérte, hogy korrigálják a hibás döntést.

Valótlan, esetenként szándékosan félrevezető információkat tartalmazott az a levél, amely alapján november 23-án megszavazták a szocialista parlamenti képviselők az MTV létét veszélyeztető 9,4 milliárdos költségvetési elvonást. A dokumentum a napokban az MTV-hez is eljutott, de állításainak minden sorát cáfolta az MTV ügyvezető alelnöke abban a levelében, amelyet az MSZP-frakció tagjainak küldött – fogalmaz a köztelevízió közleménye.


 
A levélben az ügyvezető alelnök beszámol a közmédium reorganizációs folyamatáról, amelynek köszönhetően – ebben a parlamenti ciklusban– 2005-től minden évben szolid nyereséggel zárt a köztévé, mindezt fele annyi munkatársból, mint tíz évvel korábban. Medveczky Balázs felhívja a figyelmet arra is, hogy az MTV élére a pártdelegáltakból álló kuratóriumnak kell elnököt választania – az intézmény tehát nem a menedzsment miatt, hanem azért működik törvénytelenül, mert az elmúlt közel két évben a politikai és civil delegáltakból álló kurátorok nem tudtak eleget tenni a médiatörvényben foglalt alapfeladatuknak.  


 
Medveczky Balázs bízik abban, hogy a képviselők a valós információk megismerése után mindent megtesznek majd a hibás döntés korrigálása érdekében. A valamennyi szocialista képviselőnek eljutatott levél emlékeztet arra is, hogy számtalan települési önkormányzat, egyház és felekezet, továbbá társadalmi szervezet fejezte ki aggodalmát az elmúlt időszakban a műsorok megszüntetésének reális veszélye miatt.

Medveczky költségvetés elvonás mtv
Kapcsolódó cikkek