Cégvilág

1960 Mercedes talált gazdára itthon tavaly

A Mercedes-Benz Hungária Kft. összesen 1960 járművet adott át 2009-ben. A cég jónak ítéli tavalyi évi teljesítményét a hazai piacon.

Hans Georg Pechhacker, a Mercedes-Benz Hungária Kft. igazgatója szerint az E-osztály 2009-ben ismét nagyon jó pozíciót vívott ki a maga szegmensében. Összesen 226 darabot adtak el magyar ügyfeleknek. Vonzó volt a magyar vevők számára az 559 gazdára talált Sprinter, amelynek piaci részesedése 12,5 százalékra nőtt. A Mercedes-Benz Hungária Kft. az év folyamán összesen 194 Mercedes-Benz teherautót és Unimog adott át hazai vásárlóknak.

Mint arról tegnap beszámoltunk, felgyorsulhat az alkalmazottak felvétele az épülő kecskeméti Mercedes-gyárban, mivel várhatóan már a nyáron megkezdik a gyártósorok telepítését.

Így az eredetileg bejelentettnél korábban, már a jövő év végén megkezdődhet itt a termelés – erről a napokban számolt be Michael Friess ügyvezető igazgató, emlékeztetve, Magyarországon a jelenlegi Mercedes A és B osztály utódmodelljeit fogják gyártani.

A cég többek között a logisztika, a minőségmenedzsment, a műszaki szolgáltatások, a gyártás, az informatika, az emberi erőforrások, a beszerzés, valamint a pénzügy és kontrolling területre keres szakembereket. Az év végére 500 munkatárs dolgozhat a társaságnál.

A jelentkezők kiválasztására és képzésére egy "minigyárat" rendeztek be. Az alapképzés később a németországi üzemekben, főleg Rastattban és Sindelfingenben folytatódik. Noha az eddigi tapasztalatok szerint a jelentkezők megfelelő szakmai ismeretekkel és képzettséggel rendelkeznek, kevés a gépkezelő és a fényező, és ezen a területen hiányos a jelöltek szaktudása.

E-osztály gyár Mercedes elad Kecskemét
Kapcsolódó cikkek