Cégvilág

A BKV-sztrájk hatodik napja - Mi a helyzet most?

Továbbra sincs megállapodás a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről, ezért várhatóan tovább folytatódik a munkabeszüntetés.

A hétvégén az előre tervezethető forgalmi változások nem lesznek, az alvállalkozók tervezetten ugyanazokon a vonalakon közlekednek, amelyeken pénteken is jártak. Hétvégén a városban tervezetten közlekedő vonalak jellemzően a vasárnapi menetrendek szerint fognak indulni.

A 30-as autóbusz mindkét irányban a Béke úton közlekedik. A módosított útvonal-szakasz: Reitter Ferenc utca - Szegedi út - Béke út (a Káposztásmegyer felé), illetve Béke út - Béke tér - Szegedi út - Reitter Ferenc utca (a Keleti pályaudvar felé). Az autóbuszok az érintett megállókban mindkét irányban megállnak (32-es, 105-ös illetve a villamospótló autóbusz megállói).

A 200E autóbusz a Ferihegyi gyorsforgalmi út helyett mindkét irányban a Sibrik Miklós út - Gyömrői út útvonalon közlekedik, és minden, ezen az útvonalon érintett megállóhelyeken megáll.

A 136E autóbusz minden, az útvonala során érintett megállóhelyen megáll.

A Móricz Zsigmond körtérről induló 153-as autóbusz a Villányi út és a BAH csomópont jobb megközelíthetősége érdekében módosított útvonalon közlekedik. Így a Móricz Zsigmond körtérről indulva is érinti a BAH csomópontot. A Gazdagréti lakótelep irányában a módosított útvonal (Bocskai út - Karolina út - Villányi út - Budaörsi út - Budaörsi út [ellentétes irány] - eredeti útvonal) során a busz nem érinti a Hollókő utca és az Ajnácskő utca megállókat, ellenben minden érintett megállóhelyen megáll. (A két kimaradó megállót érinti a 240-es autóbusz).

A hétvégén várhatóan a szentendrei HÉV vonalon a szerelvények a Batthyány tér és Szentendre között várhatóan fennakadás nélkül közlekednek.

Csepelen és Gödöllőn hétvégi menetrend szerint járnak.

Ráckevén az alábbiak szerint:

Ráckevéről: 3:11-22:11 óránként
Vágóhídról: 4:50-21:50-ig óránként, majd 22:35, 23:35.

A MÁV és a Volánbusz elővárosi vonalain a BKV bérlet elfogadása és a MÁV különjáratai - a tegnapi napnak megfelelően - változatlan formában biztosítva lesz.

érdekképviselet közlekedés BKV szakszervezetek tömegközlekedé bkv-sztrájk Kollektív Szerződés
Kapcsolódó cikkek