Cégvilág

A Ford Fusion Hybrid lett az év autója Detroitban

A Ford két elismerést is besöpört a detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Auto Show-n. A Fusion hibrid változata az év autója címet kapta meg, a Ford Transit Connectet pedig az év kisteherautójává választotta az autós újságírókból álló zsűri.

Tizenhét év alatt most harmadszor fordult elő, hogy egy show alkalmával egy gyártó két modelljét is a legjobbnak válasszák. A Detroitban tartott nemzetközi autóshow-n 49 amerikai és kanadai autós újságíró választja meg a kategóriák legjobbjait.

Eszerint az idei évben a Ford Fusion Hybrid lett az év autója, a modell fogyasztásban megelőzi a Toyota Camry hibrid változatát. 2009 egyébként is a Fusion hibrid éve lett, a modell rekord eladásokat tudhat maga mögött, a Fusion eladások 20 százalékát mostanra a hibrid változat teszi ki.

Az év amerikai kisteherautója, a Transit Connect elsősorban a kis vállalkozások számára jó választás. A PR Newswire jelentése szerint a modell jó kormányozhatósága, megfelelő csomagtér kihasználása és takarékos üzemmódja jóvoltából nyerte el a címet.

A Ford egyébként így két egymást követő évben nyerte el az év kisteherautója címet, összesen hat díjat gyűjtve össze ebben a kategóriában az évek során.

Fusion Ford Detroit transit díj
Kapcsolódó cikkek