Cégvilág

Gödöllőn bővít a TEVA

Magyarországon bővíti tevékenységét a világ első számú generikus gyógyszergyártója és -fejlesztője. A Teva Gyógyszergyár Zrt. gödöllői beruházása folyó értékben több mint 65 millió eurós befektetéssel 260 új munkahelyet teremt.

A társaság közleménye szerint az új gödöllői 15 ezer négyzetméteres gyáregységben szemcseppeket, injekciókat és egyéb steril termékeket gyártanak majd a hazai, az európai és az amerikai piacra.

A hat modulból álló egység építése több fázisban történik. A tervek szerint a termelés 2011 harmadik negyedévétől kezdődik, a kivitelezési munkálatok pedig várhatóan 2014 végére fejeződnek be. A TEVA az új gyáregység beindításával a jelenlegi steril termelési volumenét duplájára növeli.

„A vállalatcsoport a hazai telephelyek elmúlt évtizedekben nyújtott kiemelkedő hatékonyságának és teljesítményének köszönhetően döntött úgy, hogy legújabb, steril készítményeket gyártó üzemét Magyarországon létesíti. A beruházással a vállalat gödöllői telephelye ún. „Kiválósági Központtá” válik Európában, ezzel is erősítve a Teva Gyógyszergyár Zrt. pozícióját mind a vállalatcsoporton, mind a gyógyszeripari szektoron belül.” – hangsúlyozta Hegedűs Lajos, a Teva Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója az új üzemegység alapkőletételén.

hegedűs lajos Teva generikus gyógyszerek gyáregység beruházás
Kapcsolódó cikkek