Cégvilág

Hackertámadás a Google dolgozók barátai ellen

A hackerek egyre szívesebben támadják a megcélzott vállalatok dolgozóinak barátait is. Az akciót azt remélik, hogy az ismeretségi körből valaki elvezeti az információk birtokosához a kémkedőket.

A Google, az Adobe, és egyéb IT-cégek dolgozóinak barátait is megcélozták a hackerek az eddig leleplezett támadásokkal - ezzel ismét téma lett a személyes adatok védelme a nemzetközi IT-világban. A félelmek akkor erősödtek fel igazán újra, amikor kiderült, hogy Google-t kínai hackerek támadták meg a közelmúltban.

Biztonsági szakértők szerint a támadások arra utalnak, hogy egyre modernebb rechnikával az egyéni felhasználókat is mégcélozták a kiber-kémkek, ráadásul egyre nehezebb megállítani őket. Az utóbbi idő legfontosabb felfedezése az, hogy a hackerek a dolgozók saját adatai között is kutatnak. A kémek a felhasználók jelszavait kutatják, melyeket a külünböző közösségi oldalakhoz használnak. Ettől azt remélik, hogy növelik annak valószínűségét, hogy a megcélzott vállalat dolgozója egyszer rákkattint az ismerős által küldött oldalra, így szabad prédévá teszi magát.

Adobe kémkedés Google kém hacker
Kapcsolódó cikkek