Cégvilág

Íme a Nokia netbookja, ami nem is netbook - Fotó

A Nokia bemutatta a Booklet 3G noteszgépet, amely tulajdonságait tekintve netbook, de a gyártó inkább mini-notebooknak nevezi.

A The Register szerint a 10,1 hüvelykes kijelzővel és Intel Atom processzorral szerelt Nokia 3G Booklet paraméterei a netbookokra jellemzőek. Ugyanakkor a most érkező PC ára a szigetországban 649 font (193 ezer forint), tehát ebből a szempontból inkább a notebook kategóriába sorolható.

A minimál designnal és alumínium házzal készült PC az Apple termékeire emlékeztet és 1,25 kilogrammos súlyát tekintve a hordozhatóság nem jelent számára problémát. A gépet 16 cellás, 3840 mAh-s akkumulátor táplálja, HDMI kimenete mellett három USB csatlakozóval is felszerelték. A Booklet 3G, Bluetooth és Wifi kapcsolódást is lehetővé tesz, emellett GPS-szel is rendelkezik, ehhez a Nokia saját Ovi Maps térkép alkalmazását telepíti.

A 10,1 hüvelykes kijelző az átlagnál jobb, 1280 x 720 felbontással bír. A lap szerkesztői szerint a Booklet hűtése hatékony és csöndes, a billentyűzet pedig a méret miatt szükséges kompromisszumok ellenére jól használható. A teljesítmény viszont a netbookokéhoz hasonlóan korlátozott, az 1,6 Gigahertzes Intel Atom processzorhoz csak 1 Gigabájt DDR RAM társul, így a Windows 7 Starter Edition a szerkesztők szerint kissé lassan fut rajta. Viszont ennek megfelelően alacsony az áramfogyasztása, teljes fényerő és Wifi használat mellett a Nokia notesze valamivel kevesebb mint 6 órás üzemidővel rendelkezik.

netbook Booklet 3G Intel Atom Nokia notebook
Kapcsolódó cikkek