Cégvilág

Öngyilkosságok a France Télécomnál - Belebukhat a cégvezér

Didier Lombard-ra, a France Télécom vezérigazgatójára egyre nagyobb nyomás nehezedik a menedzsment részéről. A távközlési vállalat első emberének minden valószínűség szerint a cégnél kialakult öngyilkossági botrányok miatt kell idő előtt távoznia.

Stéphane Richard vezérigazgatóhelyettes már közölte, hogy a következő pár héten belül távozhat a France Télécom vezére, aki vélhetően neki adja át posztját. Richard a Reutersnek nyilatkozva úgy fogalmazott: a menedzsmentnek el kell döntenie, megfelelő vezetők állnak-e a cég élén a 2010-es célok megvalósításához.

A Financial Times információi szerint Lombard – aki 1960-ban kezdett az ágazatban dolgozni – továbbra is vezető pozíciót tölt majd be a cégnél. A vezér mandátuma jövő júniusig szól, de idő előtti távozásáról február 24-ig dönthetnek, ha Richard ultimátumot ad.

A veterán vezérigazgató a lap szerint úgy gondolja, hogy helyettese nem alkalmas a poszt betöltésére. Lombard pozícióját főként a France Télécomnál kirobbant öngyilkossági botrány rengette meg. A vállalatnál rendkívül nagyarányú leépítést hajtottak végre, tavaly év végéig 24 alkalmazott követett el öngyilkosságot, vélhetően emiatt.

vezérigazgató France Télécom öngyilkosság
Kapcsolódó cikkek