Cégvilág

A bérleti díjat sem tudja fizetni a királyi tévé?

Még nem fizette ki a januárban esedékes, 360 millió forintos székházbérleti díjat a Magyar Televízió.

A Népszabadság értesülései szerint a Magyar Televízió még adós a januári bérleti díjjal a székházat üzemeltető vállalalatnak. A közszolgálati tévé működtetője, a Millenniumi Média Kft. mind a televíziót, mind az MTV-t felügyelő tulajdonosi testület (kuratórium) elnökségét felszólította már, hogy fizessenek. Ugyanakkor tárgyalások is folynak a televízió és a cég közt.

Az MTV kuratórium elnökségének szerdai ülésén is téma volt a székház bérletének konstrukciója. A tévé a januárra a szerződés szerint esedékes összeg harmadát, 135 milliót fizetne, a további díjakról pedig tárgyalnak.

A bérbe cég érdemben csupán annyit reagált: a jó partneri viszonynak megfelelően továbbra is együttműködnek az MTV-vel. Emellett bíznak benne, hogy mint ők maguk tették, a médiacég is teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségeit.

"Magyarországnak rendkívül jelentős károkat okozna, ha az MTV pénzügyi okok miatt nem tudná ellátni közszolgálati feladatait, mert a működése ellehetetlenül az alapfeltételeket biztosító szolgáltatásokat – energiaszolgáltatás, takarítás, őrzés-védés, posta, karbantartás, - végző alvállalkozók kifizetetlen számlái miatt" - áll a a cég szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményében.

Magyar Televízió mtv köztelevízió
Kapcsolódó cikkek