Cégvilág

A pervesztes OTP 624 millió forintot fizet vissza Nyitra megyének

A pozsonyi kerületi bíróság döntése értelmében az OTP köteles visszaadni Nyitra megyének 2,31 millió eurót (624 millió forintot) - tudósít az ecoline.

Nyitra megye és az OTP Bank a Fehér Miklós volt alispán által aláírt szerződések érvényessége miatt pereskedtek. Az ügy még a 2006 előtt időkre nyúlik vissza, amikor Nyitra megye alispánja az MKP-s Fehér Miklós volt. Nyitra megye vezetése ekkor egy nyitrai ingatlan megvásárlása mellett döntött. Az erről szóló vételi és hitelszerződést Fehér Miklós megyei elnökhelyettes írta alá, arra hivatkozva, hogy Ján Belica megyeelnök nem volt hivatalában. Belica azonban azt állította, a hivatalban tartózkodott, tehát Fehérnek nem volt joga aláírni a szerződéseket, így azok nem érvényesek.

Az OTP Bank szerint az épület megvásárlásával kapcsolatban kötött hitelszerződés érvényes volt, ezért még 2006 végén zárolta Nyitra megye bankszámláját 2,31 millió euró értékben. Ez annak a büntetésnek az összege, amelyet a nem merítése címén a bank a megyétől követelt.

A pozsonyi kerületi bíróság február elején jóváhagyta az első fokú ítéletet, tehát kimondta, a Fehér által aláírt szerződések érvénytelenek. A döntés értelmében a banknak vissza kell adni a megyének az általa kiszabott büntetés összegét a kamatokkal együtt, tehát összesen 2,31 millió eurót - közölte az ecoline.

OTP vesztes per bíróság euró Nyitra
Kapcsolódó cikkek