Cégvilág

A Priusokat is visszahívhatják a Toyotánál

A Toyota illetékesei ma úgy nyilatkoztak: elképzelhető, hogy visszahívják a 2010-ben gyártott Priusokat. A hibriddel kapcsolatban több mint száz panasz érkezett az Egyesült Államokban, mert bizonyos útviszonyok esetén nem megfelelően működik a fék.

A Toyota hangsúlyozta, hogy még nem született meg a visszahívással kapcsolatos döntést, jelenleg a lehetőségeket mérlegeli az autógyár. Amennyiben az új Priusok visszahívása mellett döntenek, legalább 103 ezer amerikai és 176 ezer japán tulajdonos indulhat a szervizbe. Európában a visszahívás mintegy 32 ezer gépkocsit érinthet - írja a New York Times.

A Prius új verziója 2010-ben született meg. A Toyota elismerte, hogy már észlelték a fékrendszer hibáját, amelyet a január közepe óta gyártott autókban korrigáltak is. A panaszosok szerint a bukkanókon, nehéz terepeken történő áthaladás során az új Prius fékereje ideiglenesen megszűnik.

Miközben a Toyota a legnépszerűbb hibrid típus visszahívásán gondolkozik, már világszerte megkezdődött a nyolc korábban megjelölt modell visszahívása a gázpedál beakadása miatt. A vállalat mintegy 9 millió gépkocsit rendel a szervizekbe, köztük a legnépszerűbb Carmy és Corolla modelleket. Som Ferenc, a Toyota PR igazgatója tegnap az ATV híradójában úgy nyilatkozott: a tulajdonosoknak körülbelül fél órát kell várakozniuk, amíg az ingyenes szerviz elhárítja a hibát.


 

Prius visszahív Toyota
Kapcsolódó cikkek