Cégvilág

Elektromos Fordokkal kísérletezik Köln - Fotó

A kölni székhelyű Ford Európa colognE-mobil néven új programot indított útjára, amelynek célja a tisztán elektromos meghajtású gépjárművek használatának németországi népszerűsítése, és az elterjedésükhöz szükséges infrastruktúra kialakításának elősegítése.

A Ford a colognE-mobil projekt első fázisában hét darab, a nagy-britanniai Smith Electric Vehicles (SEV) által átalakított elektromos Transitot bocsát futárcégek rendelkezésére, emellett két Transit BEV reptéri utasszállító, valamint egy kölni tömegközlekedési vállalat kötelékében egy személyszállító Transit BEV is forgalomba kerül.

Az elektromos töltőrendszert a RheinEnergie AG biztosítja, amely a projekt révén vizsgálhatja a jövőben kialakítandó elektromos töltőállomások üzemeltetése során felmerülő fogyasztói igényeket és szükséges technikai megoldásokat.

Köln városa a projekt egyik fő támogatója, a tesztelés során gyűjtött adatokat a Duisburg-Essen-i Egyetem dolgozza fel, és annak kölni sikere esetén akciótervet készít a teljes Észak-Rajna-Vesztfália régió tömegközlekedésének elektromossá alakítására. A tervek szerint 2020-ra egymillió elektromos autó közlekedik majd Németországban.

elektromos Ford transit Köln
Kapcsolódó cikkek