Cégvilág

Hogyan kerülhetett higany Sprite-os dobozokba? A Coca-Cola segít a nyomozásban

A kínai hatóságok a Coca-Cola segítségével próbálják felderíteni, hogyan kerülhetett higany két Sprite-ot tartalmazó dobozba, amelyek három hónap különbséggel két vásárlót betegítettek meg.

Az első esetben egy 21 éves pekingi férfi lett rosszul, miután egy étteremben egy doboz Sprite-ot vásárolt - írja a Telegraph.

Ma Szai szervezetébe higany került az italból, betegségének kikezeléséhez 572 ezer forintnak megfelelő összeggel járult hozzá a gyártó Coca-Cola. Január 17-én egy 13 éves fiú betegedett meg a közeli szupermarketben vásárolt Sprite-tól, őt jelenleg is kórházban kezelik.

A Coca-Cola meggyőződése, hogy a súlyosan mérgező higany nem a gyártás során került a dobozokba és jelenleg a kínai hatóságokkal együttműködve próbálják kideríteni, ki és hogyan juttathatta a szert az italokba.

A cég Csendes-óceáni üzletágának vezetője szerint a mérgezett italok gyártásának időpontjában több tesztet hajtottak végre a termékeken, de minden minta tisztának bizonyult. Kína kulcsfontosságú a Coca-Cola növekedése szempontjából.

higany mérgező Coca-Cola Sprite
Kapcsolódó cikkek