Cégvilág

Küldik el a dolgozókat a Fornettitől - Talán visszajöhetnek

A külföldi beruházások következtében Bulgáriába és Romániába nem szállít terméket a Fornetti Kft Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról

Tavaly 5,5 millió eurót költött a Fornetti-csoport bulgáriai gyára felépítésére. Temesvárott pedig 7,5 millió eurót szántak fejlesztésekre. A bánáti cég termelőkapacitása így 30 százalékkal nőtt meg. Ez azonban kihat a kecskeméti anyavállalat működésére – nyilatkozta a BAON.hu-nak Szabó József, a Fornetti Kft. ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt hónapoktól fogva, a romániai és a bulgáriai leányvállalatok már teljes mértékben maguk állítják elő a fornetti péksüteményeket. Így a kecskeméti és a kiskunfélegyházi gyárakból ezentúl már nem kell kiszállítani a franchise árualapot. Ez azonban létszámváltozásokhoz vezet, a közeljövőben 120 dolgozónak szűnik meg a munkája. A cég az elbocsátásokat a jogszabályoknak megfelelően hajtja végre.

Arra a kérdésre, hogy véglegesen lemond-e azokról a munkatársakról, akiket korábban magas szinten kiképeztek, Szabó József nemmel válaszolt. Mint mondta, abban bízik, hogy a piaci konjunktúra erősödése következtében előbb-utóbb újból munkát tudnak majd biztosítani a kollégáknak.

A cikk itt folytatódik!

Fornetti fornetti gyár munkalehetőség
Kapcsolódó cikkek