Cégvilág

Nem ismerheti meg az MTV a rá vonatkozó ítéletet

Többször kérte, mégsem kapta meg a Magyar Televízió a rá vonatkozó jogerős ítéletet, noha sajtóhoz már egy hete eljutott a végzés. A köztévé a Fővárosi Bíróság elnökétől kéri a helyzet tisztázását.

A Fővárosi Bíróság és a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma között folyó vitában az MTV nem kíván állást foglalni. Ugyanakkor értetlenül áll azelőtt, hogy többszöri kérése ellenére sem kaphatta kézhez a rá vonatkozó ítéletet. Az MTV ügyvezető alelnöke ezért ma levélben fordult a Fővárosi Bíróság elnökéhez. Medveczky Balázs azt kérte dr. Gatter Lászlótól, vizsgálja ki, mi okozza, hogy az egyébként is szokatlan eljárás alá vont MTV-től a cégbíróság megtagadja a dokumentum megismerését – noha azt a sajtóhoz már eljuttatták. A Népszabadság február 18-ai számában ugyanis részletesen beszámol az ítélet tartalmáról, amelyről a cikkben Kenesei Judit megbízott kollégiumvetető-helyettes is érdemben nyilatkozik – és amelyet az érintett féllel a mai napig nem közöltek.

Az ügy háttere:
Az MTV a sajtóból értesült arról, hogy a cégbíróság másodfokú, jogerős ítéletében elmarasztalja a vállalatot, amiért 2008 márciusa óta választott elnök nélkül működik. A cégbíróság több mint egy éve annak ellenére az MTV Zrt-t vonta eljárás alá, hogy a kifogásolt helyzet nem a részvénytársaság, hanem a tulajdonost képviselő Magyar Televízió Közalapítvány hibájából állt elő, annak a közmédia vállalat nem okozója, hanem elszenvedője. A per – a sajtónak adott tájékoztatás szerint – február 12-én lezárult.

döntés közalapítvány elnök Medveczky Balázs bíróság elmarasztalás mtv
Kapcsolódó cikkek