Cégvilág

Újabb melaminnal szennyezett kínai élelmiszerek

Kína országos ellenőrzést rendelt el, miután több üzletben találtak melaminnal szennyezett tejszármazékokat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kínai hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzés során akadtak melamint tartalmazó, tejporból készített termékek egy déli tartományban az elmúlt napokban.

A People’s Daily mai tájékoztatás szerint a 2008-as botrányt követően megmaradt, mérgező alapanyag egy részét újra felhasználták, az illetékes szervezet ezért most országos ellenőrzés indult az ügyben. A kommunista párt szócsöveként működő napilap megfogalmazása szerint a folyamatos vizsgálatok ellenére is akadnak olyan egyének és cégek, amelyek az egészségügyi szempontokat figyelmen kívül hagyják, mert elvakítja őket a kapzsiság - idézi a Telegraph.

A jelenlegi adatok szerint a most ismét felszínre kerülő melaminos termék nem okoztak megbetegedéseket. 2008-ban, a melamin botrány kirobbanása idején 300 ezer gyermek betegedett meg a veseelégtelenséget okozó vegyszerrel szennyezett tejszármazékok miatt. Az ügy miatt indult büntetőeljárás részeként két, a mérgezésben felelős cégvezetőt novemberben kivégeztek.

melamin tejpor mérgezés tejtermék botrány
Kapcsolódó cikkek