Cégvilág

Díjat nyert Demján plázája - el is adná azonnal

A többségi magyar tulajdonban lévő TriGranit által fejlesztett Bonarka City Center, Krakkó Podgórze kerületében felépült többfunkciós városközpontja vehette át az egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező ingatlanfejlesztési szakmai díjat a CEE Quality Awards Gálán: elnyerte a 2009 Legjobb Kereskedelmi Fejlesztése elismerést. A plázát a legújabb piaci források szerint máris eladná a társaság.

Árulja a tavaly novemberben átadott lengyel "zászlóshajóját", a díjat nyert krakkói Bonarka City Center bevásárlóközpontot a TriGranit - állítja piaci forrásokra hivatkozva a PropertyEU ingatlanpiaci szaklap. A lap szerint a magyar fejlesztő nem feltétlenül a teljes tulajdonrészét értékesítené. Információk a fejlesztő 200 millió eurót kérne a tulajdonrészért.

Az eladósorba került pláza 2009 legjobb kereskedelmi fejlesztése díjat nyert: a Financial Times által támogatott eseményen résztvevő több mint 500 vezető ingatlanpiaci szakember előtt a TriGranit lengyelországi igazgatója vette át az újabb elismerést. Az EuropaProperty ingatlanpiaci szaklap által az elmúlt hónapban odaítélt Év Beruházása és az Év Bevásárlóközpontja 2009 cím elnyerését követően a TriGranit lengyelországi fejlesztése ismét első lett az Év Kereskedelmi Fejlesztése kategória 10 jelöltje előtt.

„A 11 országból érkezett, 23 fős nemzetközi zsűri értékelte a beruházás előkészítésével és megvalósításával kapcsolatos tevékenységünket. Ez a fontos díj azt igazolja, hogy egy biztos pénzügyi háttérrel, magas szintű szakmai elkötelezettséggel rendelkező vállalat a gazdasági válság körülményei között is képes egy ilyen meghatározó léptékű beruházás megvalósítására” – emelte ki a díj átvételekor Tomasz Lisiecki, a TriGranit lengyelországi igazgatója.

A 234 000 négyzetméteren megvalósuló városközpont 3 fázisban épül fel: a tavaly novemberben átadásra került első szakaszban a 270 üzletet, 20 mozitermet, több mint 30 éttermet, kávézót, fagylaltozót, kétszintes garázst (3200 parkolóhely) magában foglaló bevásárló- és szórakoztatóközpont épült meg. A Bonarka City Center új színfoltot hozott a város életébe. A modern építészeti megoldások, a sokrétű szolgáltatások, a tiszta és biztonságos környezet egy új találkozóhelyet kínál a krakkóiaknak. A második és harmadik fázisban 4 irodaépület és számos lakás megépítésére kerül sor. A beruházás tervezett teljes összege mintegy 500 millió euró.

A TriGranit 2005-óta van jelen Lengyelországban: ekkor készült el Katowicében a Silesia City Center. 2009-ben került átadásra a Bonarka City Center városközpont és előkészületi fázisban vannak további beruházások Bydgoszcz-ban és Poznanban.

A TriGranit Európa negyedik legnagyobb ingatlanbefektetési, -fejlesztési és -üzemeltetési vállalata (PropertyEU 2010), amely Közép-Kelet-Európa 7 országában van jelen. A TriGranit Fejlesztési Zrt. összesen 2 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket és további 4 milliárd euró – többnyire vegyes hasznosítású - fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.

A plázát a legújabb piaci források szerint máris eladná a társaság. Világgazdaság Online Bonarka City Center, Krakkó -->

Demján europaproperty Financial Times Trigránit krakkó Bonarka
Kapcsolódó cikkek