Cégvilág

Elégedett a Csalagút üzemeltetője

A "gyenge gazdasági környezet" ellenére tavaly 1,4 milliárd euró (1,9 milliárd dollár) összegű profitra tett szert az Eutotunnel cég, amely a La Manche-csatorna alatti alagutat igazgatja.

Sőt, a tavaly elért nettó profit még 40 millió euróval több is volt, mint amennyit a cég az előző évben elért. 2008 szeptemberében tűz ütött ki az alagútban és a vasúti és gépkocsi-forgalom csak tavaly februárban állt helyre - jelenti a BBC.

Az Eurotunnel szerint a profit alakulására kedvezőtlenül hatott ki a tavaly decemberi havazás is. Az időjárás miatt számtalan, az alagútban közlekedő járatot törölni kellett, így a cég elesett attól a díjtól, amelyet az Eurostar vasúttársaság minden vonat után kifizet a számára. Az Eurostarnak egyébként az utóbbi hónapokban számtalan problémával kellett megküzdenie: több szerelvény akadt el a nyílt pályán és a közlekedés csak órákkal később állt helyre a Londont és Párizst összekötő útvonalon.

Jacques Gounon, az Eurotunnel elnök-vezérigazgatója szerint a tavaly elért eredmények az Eurotunnel rugalmasságát bizonyítják.

Eurostar profit Eurotunnel Csalagút La Manche
Kapcsolódó cikkek