Cégvilág

Fojtogató babahordozó - Itthon is visszahívják őket

Az Infantino amerikai vállalat több mint 1 millió babahordozót hív vissza, miután három csecsemő fulladás miatt életét vesztette.

Az amerikai termékbiztonsági bizottsághoz 2009 óta három halálesetről érkezett bejelentés: egy hét hetes, egy 6 napos és egy 3 hónapos csecsemő vesztette életét, mert a puha hordozó redői fulladást okoztak – jelenti a CNN. A cég ezért visszacseréli a SlingRider és a Wendy Bellissimo típusú hordozókat.

Itthon a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) már értesült a visszahívásról és jelenleg térképezi fel a hazai helyzetet. A hatóság Kathi Attila kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint már felvette a kapcsolatot a magyarországi forgalmazókkal.

Az NFH a gyártók által kezdeményezett visszahívás esetében nem vesz részt a folyamatban, az érintett cégeknek azonban értesíteniük kell a Hatóságot a termékek visszarendeléséről. A hivatalos bejelentésre Kathi Attila szerint holnap kerül sor, az érintett fogyasztók a vásárlás helyén visszacserélhetik a kifogásolt termékeket.

visszahív babahordozó Infantino NFH
Kapcsolódó cikkek