Cégvilág

Gyakorlati tudást kínál a menedszereknek egy brit tréningcég

Új módszerrel jelent meg a piacon egy brit tréningcég. A programban résztvevő vezetőknek valós problémákat kell csapatot alkotva megoldaiunk.

Rendhagyó tréninggel jelent meg a piacon egy brit tréningcég. A résztvevő menedzsereknek 24 óra leforgása alatt egy nagyvállalat valós problémáját kell megoldaniuk csapatban dolgozva. Legutóbb egy magyar vezető is részt vett a programban: Londonban a British Airways repülőtéri munkájának javítására dolgozott ki megoldást menedzsertársaival. A részvétel nem olcsó, 2-3 ezer font (600-900 ezer forint), ám a vezetők szerint sokat lehet ebből profitálni - számolt be a monster.hu

A British Airways közelmúltban megrendezett menedzsertréningjének egy magyar résztvevője is volt. Szakonyi András, a dokumentum- és információkezelési szolgáltatásokat nyújtó Iron Mountain Central Europe vezetője 15 ország felsővezetőivel vett részt a programban. Úgy érzi, rengeteget profitált a légitársaságnál töltött 24 órából. "A tréning során a BA arra kereste a választ, miként lehetne a London Heathrow Airport szervizelésében közreműködő, 5 ezer fős mérnökcsoportjának munkáját a lehető leghatékonyabbá tenni. A feladatot csapatmunkában kellett megoldanunk: a menedzsereket harom darab öt fős csoportba osztották be. A feladat végén prezentálnunk is kellett a megoldási javaslatot. Erre összesen 24 órát kaptunk - mindent egybevetve azonban nagy élmény volt, számos szakmai tapasztalattal"- ad bepillantást a tréningbe Szakonyi András.

A menedzser szerint az is jót tett a közös munkának, hogy erős egyéniségeknek kellett kreatív kapacitásaikat a közös problémamegoldás érdekében mozgósítani és felszabadítani. A tréningcég a csapatok munkájáról személyre szabott értékelést küldött két napon belül. A következő 2 hétben pedig egyénileg is kiértékelik a menedzserek munkáját és megoldási javaslatokat is kapnak, mit kellene a továbbiakban másként csinálniuk vagy min lenne a jövőben célszerű változtatniuk. Az értékelés további előnye, hogy nem csupán a British Airways rendszere, hanem a csapat többi tagja is véleményt formálhat a tréningen részt vevő menedzserről.

british airways monster iron mountain central europe szakonyi andrás tréning
Kapcsolódó cikkek