Cégvilág

Íme a cég, amelyik ezentúl behajtja az út-pótdíjakat

Az utak használatáért fizetendő díj elmulasztása esetén járó pótdíj beszedésére írt ki közbeszerzést az Állami Autópálya Kezelő Zrt., amelyet hat ajánlattevő közül a Goldex-Hungary Kft. nyert meg azzal, hogy a beszedett pótdíj 6,85 százalékát kérte sikerdíjként - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A személykocsiknak az autópályákon a teherautóknak a főutakon is kell útdíjat fizetniük. Azok az autósok, akik ezt elmulasztják, kötelesek pótdíjat fizetni. Ezeknek a behajtására - a követelések kezelésére - keresett jelentkezőt az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a közbeszerzés keretében.

Az ajánlatkérő évi 10 ezer ki nem fizetett pótdíjat ad át biztosan a nyertesnek, de a követelések darabszáma akár további 30 ezer is lehet. Az pályázaton az lett a nyertes, aki a behajtott összegből a legkevesebbet vonta le sikerdíjként. Így a Goldex-Hungary Kft. nyerte meg a versenyt a maga 6,85 százalékos ajánlatával.

A nyertes ajánlatot követő legkedvezőbb ajánlatot az Intrum Justitia Kft. tette 8,95 százalékos sikerdíjjal.

A tenderen indult még az Alektum Inkasszó Magyarország Kft., a Bross Holding Zrt., a EOS KSI Magyarország Inkasszó Kft., valamint a SIGMA Követeléskezelő Zrt. is.

Bross Holding Zrt. behajtó Alektum Inkasszó Magyarország
Kapcsolódó cikkek