Cégvilág

A kormány által felkarolt cég mégis szabadul a repülőktől

Az amerikai állam által több mint százmilliárd dollárral kisegített American International Group (AIG) biztosító egyik üzletága, a repülőgépek lízingelésével foglalkozó részleg eladja 53 repülőgépét mintegy 2 milliárd dollár értékben. A vevő az ausztrál Macquire befektetési bank.

Az amerikai kormány által több mint százmilliárd dollár értékben kisegített American International Group (AIG) mindentől szabadul mostanában. Eladta nemzetközi biztosítóját, az ázsiai részlegét is viheti bárki. Most már az ingóságokon a sor: a társaság repülőgépek lízingelésével foglalkozó részleg, az International Lease Finance Corp (ILFC) jelentette be, hogy flottájából 53 darab személyszállító repülőgépet adott el az ausztrál Macquarie befektetési banknak - számolt be a BBC. A híradás szerint a vételár mintegy 2 milliárd dollár. Az AIG szerint a vevő jóval az értékük alatt jut hozzá a repülőgépekhez. Ennek ellenére az ILFC vezetője, Alan Lund úgy véli, hogy mégis jó üzletet kötöttek.  

Korábban egyébként az AIG próbálkozott az ILFC eladásával, de az üzletágat elborító adósságállomány és a komoly kihívásnak tűnő finanszírozás megoldása azt eredményezte, hogy végül egyetlen vevővel sem tudott megállapodni a világ egykoron legnagyobb biztosítója.

A Macquarie a vétellel 186-ra emelte járművei számát, így a világ legnagyobb repülőgép lízingelő cégei nyomába ered, de még így is elmarad az eladó ILFC-től, és a General Electric szakosított cégétől.

 

ilfc bbc lízing repülőgép AIG Macquarie alan lund
Kapcsolódó cikkek