Cégvilág

A Ryanair pénzt kér a mosdó használatáért

A Ryanair megerősítette, hogy 168 repülőgépén a jövőben egy, fizetős mosdót üzemeltet majd és ennek érdekében már fel is kérte a Boeinget arra, hogy építse át repülőit.

Az ír fapados légitársaság már korábban felvetette, hogy pénzt kérne a mosdók használatáért és a jelek szerint az elképzelést most valóban be is vezeti. A cég közlése szerint 168 repülőgépet alakítanak át úgy, hogy a jelenleg több és ingyenes mosdó helyett a jövőben egy darab, fizetős helyiség található majd a járatokon.

Az utasoknak egy fontot, illetve egy eurót kell majd magukkal vinniük a fedélzetre a mosdóhasználat érdekében és lehetséges, hogy némi türelemre is szükség lesz, hiszen 189 utasra jut egy mosdó. Stephen McNamara, a társaság szóvivője a Daily Mail jelentése szerint elmondta, hogy a változtatással szeretnének módosítani az utasok szokásain, hogy az ügyfelek a repülés után, illetve előtte keressék fel a mellékhelyiségeket.

A Ryanair egyébként díjat számít fel a 15 kilogrammnál nehezebb csomagokra, a hitelkártyás fizetésre, a check-inre és pénzt kér a repülőkön elfogyasztott ételekért és italokért is. A travelsupermarket.com elemzése szerint a járatokon elfogyasztott harapnivalókért az utasok átlag 374 százalékkal többet fizetnek, mint ha ugyanazokat a termékeket egy szupermarketben vásárolnák meg.

fapados utas mosdó Ryanair
Kapcsolódó cikkek