Cégvilág

Jól fogytak a német autók - Kivéve Németországot

Márciusban több mint másfélszeresére emelkedett a német autógyártók exportja. Ugyanakkor a vállalatok a hazai piacon messze nem teljesítettek ilyen jól a roncsautó-program leállítását követően.

A múlt hónapban 419 400 autót exportált Németország, 51 százalékkal többet, mint 2009 azonos időszakában a VDA autóipari szövetség szerint. Az első negyedévben 1,05 millió német autó került a külpiacokra, 47 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Matthias Wissmann az AP tudósítása szerint elmondta: a szektor augusztus óta növekedési pályán van és csak márciusban 28 százalékkal több rendelést fogadtak a gyártók külföldről.

Az erős kereslet a termelést is 27 százalékkal emelte márciusban, az első negyedévben a legyártott autók száma 32 százalékkal nőtt. Ugyanakkor a hazai piacon kevésbé jól teljesítettek a német autógyártók. A roncsprogram végeztével az előző évhez képest 27 százalékkal kevesebb autót helyeztek forgalomba márciusban. Az első negyedévben Európa legnagyobb gazdaságában 670 ezer új autó került az utakra, 23 százalékkal kevesebb, mint tavaly.

Németország autó autógyár export VDA
Kapcsolódó cikkek