Cégvilág

Mazda visszahívás: mi a hiba oka? - Mi a helyzet itthon?

A Mazda közölte, hogy 90 ezer kompakt autót hív vissza az olajleömlő meghibásodása miatt Japánban és Kínában.

A részben a Ford tulajdonában lévő japán autógyár Mazda 3 típusú autókat hív vissza, összesen mintegy 90 ezret. A meghibásodás 35 181 gépkocsit érint Japánban és 54 ezret Kínában. A hazai piacon a Mazda 3-at Axela néven forgalmazzák, ez a cég legnépszerűbb autója Japánban.

A 2006 januárja és 2009 márciusa között gyártott járműveket az AFP által idézett cégközlés szerint azért rendelik vissza, mert az automata váltó olajleömlő csöve és a hűtő egyik takarólemeze túl közel van egymáshoz, ezért hepehupás úton a cső megsérülhet, olajfolyást okozva ezzel. A Mazda szóvivője elmondta: két panasz érkezett ezzel kapcsolatban, mindkettő Kínából és balesetről eddig nem értesült a cég. A modell Európában is jelentős mennyiségben kel el, de egyelőre nem született döntést arról, hogy a visszahívás az öreg kontinenst is érinti-e.

Magyarországon mindössze 13 gépkocsit érint a visszahívás - mondta el Burovincz Eszter, a Mazda PR munkatársa. Az autótulajdonosokat speciáli szerviz program keretében keresik meg és javítják a hibát, amelyben egyébként eddig nem keletkezett baleset.


 

olajcső visszahív típus Mazda modell Mazda 3
Kapcsolódó cikkek