Cégvilág

Megállították James Bondot

Az MGM stúdió anyagi gondjai miatt késnek a legújabb James Bond film készítési munkálatai.

A film producerei megerősítették, hogy a mozi készítését határozatlan időre felfüggesztették, mivel bizonytalan a produkció tulajdonosának, az MGM-nek a jövője. Az egyelőre ismeretlen című James Bond film lenne a huszonharmadik a sorozatban és 2011-2012-es bemutatóját eredetileg a karakter születésének ötvenedik évfordulójára időzítették.

Michael Wilson és Barbara Broccoli producerek a Guardian beszámolója szerint nem tájékoztattak arról, meddig tarthat a produkciós szünet és így arról sem nyilatkoztak, mikorra várható a film bemutatója.

Az MGM 3,7 milliárd dolláros adósságot halmozott fel és a múlt évben mindössze egy filmet mutatott be. A cég a stúdió értékesítésével próbálna bevételhez jutni, de egyelőre nem érkezett komolyan vehető ajánlat a riválisoktól. Az előző két filmnél koproducerként működő Sony eddig nem tett ajánlatot, a Lionsgate és a Time Warner pedig mintegy 1,5 milliárd dollárt ajánlott, az MGM azonban legalább 2 milliárd dollárt szeretne kapni. A mostani döntés tovább ronthat a helyzeten, hiszen James Bond az MGM legértékesebb tulajdona amely a harmadik legsikeresebb film franchise a világon.

MGM producer james bond adósság stúdió
Kapcsolódó cikkek