Cégvilág

Mozdonyvezetők sztrájkja: már csak Budapest kérdéses

Budapest kivételével az összes területi igazgatóságon megállapodtak a mozdonyvezetők és a munkáltató képviselői - közölte Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke, és Márkus Imre, a MÁV-Trakció Zrt. vezérigazgatója a csütörtök estig tartó tárgyalást követően az MTI-vel.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete kedden jelentette be, hogy munkabeszüntetést tart április 10-én, szombat 8 és 14 óra között, ha legkésőbb 2010. április 9-én nem jön létre megállapodás a kollektív szerződés helyi függelékei ügyében. Ez meghatározza például a munkarendet, a munkaidő-beosztás szabályait, a pihenőidőt, a szolgálatba jelentkezés és a munkavégzés helyszínét.

Kiss László elmondta, hogy pénteken a tárgyalások korán reggel folytatódnak a budapesti területi egységnél, és legkésőbb délig szeretnének tárgyalni a megállapodás érdekében, majd ezt követően tájékoztatják az utasokat, hogy szombaton mire készüljenek.

Márkus Imre, a MÁV-Trakció Zrt. vezérigazgatója a csütörtöki egyeztetés után az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a csütörtöki egész napos tárgyalás után azt szeretnék, ha pénteken 12 óráig létrejönne a 6 területi igazgatóság közül utolsóként a budapesti területi igazgatóságon is az egyezség, és ezzel okafogyottá válna a sztrájk.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) csütörtökön közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben jelezte: egyetért a mozdonyvezetők követeléseivel. Egyben felszólította a MÁV-Trakciót, valamint a tulajdonos MÁV Zrt.-t az érdemi tárgyalásokra, illetve a munkavállalók számára kedvező megállapodás mielőbbi megkötésére.

 

sztrájk Mozdonyvezetők MÁV
Kapcsolódó cikkek