Cégvilág

2013-tól zéró kibocsájtású autók a Volkswagentől

A „National Platform for Electric Mobility”, a fenntartható mobilitás németországi programja keretében mutatta be a Volkswagen az elkövetkező években sorozatban gyártandó elektromos és hibrid hajtású modelljeit.

Ennek keretében a Volkswagen márka 2013-ban dobja piacra az első, zéro-emissziós, azaz nulla káros-anyag kibocsájtású elektromos gépkocsiját, az Up blue-e-motion modellt. Az első fecskét ugyanabban az évben követi a Golf blue-e-motion, a maga 85 kW-os elektromos erőforrásával, mellyel a jármű végsebessége 140 kilométer óránként, s egy feltöltéssel (elektromos tankolással) mintegy 150 kilométert tud megtenni.

A sorban a Golffal azonos technikai alapokra épülő Jetta blue-e-motion következik majd, s rövidesen piacra kerül Kínában a Lavida blue-e-motion változata is. Ezzel a négy típussal, a Volkswagen AG szilárd hídfőállást épít ki az elektromos autók világpiacán.

Az Audi 2012 elejétől kínálja majd nagyteljesítményű elektromos hajtású sportkocsiját. Az Audi e-tron 150 kW-os erőforrása 5.9 másodperc alatt gyorsítja fel – a 250 km/óra végsebességre is képes járművet – 100 km/órára. De bárki, aki látta Genfi Autószalonon a kompakt Audi A1 e-tron modellt, tudja, hogy ez csak a kezdet.   


 

nulla káros-anyag kibocsájtású Audi Golf lavida Volkswagen zéró emisszió jetta
Kapcsolódó cikkek