Cégvilág

A kínai "banditák" is az Androidot választják

A Google mobiltelefon operációs rendszere egyre népszerűbb a kínai mobilgyártó körében, sőt, a hamisítványok készítői is szívesen használják az Android platformot.

A PCWorld meglátása szerint a Google a kisebb és a nagyobb kínai mobilcégek körében egyaránt növeli népszerűségét. A hamis áruiról híres Senzen városában pedig egyre több olyan másolat kapható, amely Android rendszerrel fut.

A kínaiak sanzainak, vagyis banditának nevezik a nyugati modellek másolására szakosodott cégeket. A kínai médiajelentések és videómegosztók tanúsága szerint a kategória lassan kezd átszokni az Androidra, bár az iPhone még mindig a hamisítók egyik legnépszerűbb célpontja.

A "banditák" eddig kerülték a Google operációs rendszerét, mivel az ahhoz szükséges chipset miatt a készülékek drágák. Mostanra azonban a tajvani cégek olcsóbb hardverrel rukkoltak elő, így az alacsony profitmarzzsal dolgozó hamisítók is kedvet kaptak a szoftverhez. Az Android népszerűségét növeli, hogy két kínai óriásvállalat: a Huawei és a Lenovo is forgalmaz Androidra épülő telefonokat.

bandita Android hamisít mobil Google telefon
Kapcsolódó cikkek