Cégvilág

A romániai terjeszkedés lesz az RFV növekedésének motorja

Az első negyedévben a terveknek megfelelően teljesített az RFV Nyrt., az EBITDA-ja a duplájára nőtt, nettó profitja pedig megháromszorozódott. Előbbi 423 millió forintot ért el, utóbbi 247 millióra növekedett.

A társaság menedzsmentje az egész évre 2,3 milliárd EBITDA-t vár, s előrejelzése szerint 1,34 milliárd forintot ér el az adózott eredmény.

Az idén tovább folytatódnak a korábban beindult projektek, a már megvalósult gyergyószentmiklósi projekt első fázisát követően a RFV. Romániában jelentős növekedést fog elérni – közölte a társaság vezérigazgatója, Kassai Ákos,  hozzátéve, várakozásaik szerint a romániai üzletfejlesztési tevékenység lesz a közeljövőben az RFV Nyrt. növekedésének a motorja.

Az elavult távfűtési rendszerek korszerűsítéséről, hatékonyságuk javításáról előrehaladott tárgyalások folynak több romániai város önkormányzatával.

Az egész év során összességében 12 millió eurónyi befektetést terveznek Romániában és 5 millió eurónyit Magyarországon.
A hazai projektek közül már szerződést kötöttek a Fejér megyei projekt második fázisára és az érdi fűtéskorszerűsítési projektre. Érden a munkálatok 80 százalékos készültségi szinten vannak. A Veszprém megyei projekt második fázisa még csak a szerződéskötési fázisnál tart.

Megváltozott a cég tulajdonosi szerkezete

Mától megváltozott az RFV Nyrt. tulajdonosi szerkezete – a társaság alapító részvényese, igazgatóságának alelnöke, Makra József ugyanis 196 100 darab, egyenként 10 forint névértékű, névre szóló, dematerializált, törzsrészvényt értékesített 5400 forint részvényenkénti árfolyamon. Ez a részvénymennyiség a társaság jegyzett tőkéjének jelenleg 8,17 százalékát teszi ki. Tulajdoni hányada így mintegy 13 százalékra csökkent.

Kassai Ákos vezérigazgató ugyanakkor 18 500 törzsrészvényt vásárolt határidős vétel keretében 5400 forintos részvényenkénti árfolyamon. A társaság részvényeinek többsége, 41 százalék, továbbra is Soós Csaba kezében van.

 

Kassai Ákos vezérigazgató ugyanakkor 18 500 törzsrészvényt vásárolt határidős vétel keretében 5400 forintos részvényenkénti árfolyamon. A társaság részvényeinek többsége, 41 százalék, továbbra is Soós Csaba kezében van.

-->

Románia rfv fűtéskorszerűsítés
Kapcsolódó cikkek