Cégvilág

Az uniós beruházások lehetőséget jelentenek a kkv-knak

A magyar tulajdonú kis- és közepes vállalkozásoknak fontos lehetőséget jelentenek az európai uniós forrásból megvalósuló közberuházások - mondta az MTI-nek Zöld István, a Jánosik és Társa Kft. ügyvezetője, aki hangsúlyozta: cégük, árbevételének tavalyi, 20 százalékos bővülésében is fontos szerepet játszottak az uniós beruházásoknak, és részben 2010-ben is erre alapozzák a 15 százalékot meghaladó bevétel-növekedési tervüket.

A miskolci cég ügyvezetője elmondta: idén eddig 5 milliárd forintnyi szerződésállománnyal rendelkeznek. A cég az előző évhez képest több mint 20 százalékkal, 5,17 milliárd forintra növelte árbevételét tavaly, 2010-re pedig 6 milliárd forintos bevétellel számolnak.

Zöld István beszámolt arról, hogy a Jánosik és Társa Kft. jelenleg összesen nyolc közintézmény korszerűsítését végzi, mintegy 1,4 milliárd forint összértékben az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében. A gyermekintézményekben kicserélik az ajtókat, ablakokat, szigetelik az épületek falait. Az egészségügyi létesítményeknél pedig az akadálymentesítést végzik, hogy a mozgássérültek is könnyebben eljuthassanak ezekre a helyekre.

Az 1989-ben alapított cég jelenleg 340 munkavállalót foglalkoztat és kiterjedt alvállalkozói körével együtt további több mint 1.000 embernek biztosít munkalehetőséget.

A cég saját tőkéje megközelíti az 1 milliárd forintot.

Tavaly 200 millió forint volt a cég mérleg szerint eredménye, 10 százalékkal több mint az azt megelőző évben.

 

kkv szektor Jánosik és Társa Kft Észak-magyarországi Operatív Program
Kapcsolódó cikkek