A FŐTÁV már 2010. május 20-án bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, kérve a Hír TV Célpont c. műsorban elhangzott vádak kivizsgálását, és rendelkezésére bocsátotta az ezzel kapcsolatos összes dokumentumot. A FŐTÁV Zrt. a mai napon a BRFK-t is hivatalosan tájékoztatta a Főügyészségen tett feljelentésről, valamint arról, hogy az üggyel kapcsolatos összes dokumentációt az Ügyészségnek átadta.

Mint a FŐTÁV korábbi közleményében már jelezte, a feljelentést a Hír TV május 21-ei műsora kapcsán tette meg, amely a FŐTÁV Zrt. távhűtési üzletágának beindításával kapcsolatos szerződését kérdőjelezte meg.

A FŐTÁV Zrt. a jelenlegi leányvállalata, a Csepeli Hőszolgáltató (CSHSZ) Kft. 100%-os üzletrészének megvásárlásával piacot vett, egy új üzletág alapjait kívánta megteremteni, és így a törzstőke összege nem befolyásolta a döntést.
Az akvizícióval Magyarországon elsőként a piacon a CSHSZ Kft. tud nyújtani távhő- és távhűtési szolgáltatást, amivel a csepeli Rákóczi Liget lakópark fűtése és klimatizálása oldódott meg.

Az adásban elhangzott vádak miatt a FŐTÁV Zrt. 2010. május 21-én bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, illetve május 26-án délelőtt a BRFK-nál, kérve az ügy teljes körű kivizsgálását; és az elhangzott vádak valótlanságának megállapítása esetén, az azt közlő személyek felelősségének felderítését - derül ki a cég közleményéből.