Cégvilág

Mire használja majd a Fidesz a kétharmadát a média világában?

A közmédiumokat „elfoglalni” és „szócsőként használni” kontraproduktív lépés lenne a kétharmados kormányzó oldal részéről – hangzott el a Duna Televízió Közbeszéd című műsorának hétfő esti adásában.

Céltudatosabbá kéne tenni a közmédiumok működését, ezen belül számon kérni a média vezetőitől, hogy képesek-e megfelelni a velük szemben közösen, társadalmi szinten kialakított kívánalmaknak – mondta Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője a Duna Televízió műsorában.

György Péter esztéta által felvázolt rossz forgatókönyv szerint a Fidesz – parlamenti kétharmada birtokában – „lerohanná” a közmédiumokat és ezáltal egy állami monopóliumra tenne szert.

Meglátása szerint az internet az a médium, ami képes megváltoztatni a politikai ítéleteket, gyorsan és radikális módon. Hozzátette: a közszolgálati televíziónak ma fel kell vennie a versenyt a közösségi portálokkal; az a generáció, amelyik véleményvezér lesz az elkövetkező négy évben, az egy új médiavilágban él.

Borókai Gábor kijelentette: a józan észnek és a jó ízlésnek kell kormányoznia a média területén. „Teljesen értelmetlen a közszolgálati médiafelületet elfoglalni és szócsőnek használni, mert ez kontra produktív. Aki ezt megteszi, az biztos, hogy veszíteni fog” – szögezte le a Heti Válasz főszerkesztője.

A közmédiumok lehetséges összevonásával kapcsolatban György Péter elmondta, hogy a nagyon eltérő munkakultúrák egy integrációs szervezetbe zárása esetén az a veszély fenyeget, hogy a leggyengébb munkakultúra gyűri maga alá a többit.

közmédium média Fidesz kétharmad
Kapcsolódó cikkek