Cégvilág

Növelték olvasottságukat az Est Média-kiadványok

Az Est Media Group (EMG) által képviselt ingyenes programmagazinok, a Pesti Est és Est Lapok, valamint az EXIT Magazin, a legfrissebb Ipsos/GfK olvasottsági felmérés eredményeinek tanúsága szerint ismét jelentősen növelni tudta olvasótáborát.

A Pesti Est esetében a tavaly nyáron a lap tartalmi átalakításának gyümölcse egyértelműen beérni látszik: a lap olvasóinak száma 16,8 százalékkal nőtt az előző negyedévi eredményekhez képest - tájékoztatott az Est Media Group (EMG). Mindeközben – az időközben szintén az EMG kereskedelmi portfoliójába került – EXIT Magazin is 11,9 százalékkal növelte olvasottságát.

A társaság szerint mindez azért is tekinthető óriási sikernek, mert a teljes mért sajtópiac 2,1 százalékkal csökkent (minden, az Ipsos/GfK olvasottsági kutatásba bevont lap adatait alapul véve). Azaz a Pesti Est és Est Lapok (a 19 helyi mutáció összességében 2 százalékos növekedést mutatott), valamint az EXIT Magazin szembe megy a sajtópiac negatív olvasottsági trendjével.

A Pesti Est-nél tavaly nyáron végrehajtott tartalmi, szerkezeti átalakítását és a szerkesztőség felfrissítését a megváltozott piaci igények, szokások indukálták. Ebbe a stratégiába illeszkedik az est.hu teljes megújulása is, amelyre idén tavasszal került sor. Ezek együttes hatása jelentkezik az elmúlt félév olvasottsági adatainak ilyen kiemelkedően pozitív változásában.


„Reményeink szerint mindez a szkeptikusokat is meggyőzi: továbbra is teljes a létjogosultsága az ingyenes programmagazinoknak, erős fogyasztói igény van erre a szegmensre függetlenül az átalakuló fogyasztói szokásoktól, még egy gazdaságilag nehezebb időszakban is.” – nyilatkozta Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezető igazgatója.

A Pesti Est – Est Lapok – EXIT „trió”  közel 600 000 fős olvasottsággal rendelkezik a legfrissebb mérés szerint, egy egyébként másképpen nehezen elérhető célcsoportban (15-39 éves korosztály), amit jól egészít ki az est.hu, a maga több mint heti 100ezer látogatójával.

 

 

Est Media Group Kádár Tamás exit pesti est est lapok
Kapcsolódó cikkek