Cégvilág

Olasz autótervezőt vesz a Volkswagen

A Volkswagen AG irányításra feljogosító részesedést vásárol az Italdesign Giugiaro S.p.A.-ban - értesült az Automotive News.

Az iparági szaklap úgy értesült, hogy akár már a jövő hét elején bejelenthetik a felek az üzletet. A legnagyobb olasz autóipari tervezőintézet tulajdonos elnöke a 71 éves Giorgetto Giugiaro a fiával együtt tovább dolgozna a cégben annak felvásárlása után is. Elemzők szerint az üzlet abba a VW stratégiai tervbe illeszkedik, amely szerint a német konszern kíván 2018-ra a világ vezető autógyártójává válni évi 10 millió jármű eladásával.

A Volkswagen csoporthoz jelenleg az Audi, Bentley, Lamborghini, SEAT  és Skoda márkák tartoznak, jövőre pedig már a Porsche is a portfólió része lesz. A tervek megvalósításához ugyanakkor több autóipari mérnökre és designerre van szüksége a konszernnek.

A több mint 800 fős szakembergárdával rendelkező Italdesign nem ad közzé üzleti adatokat, de az Automotive News szerint a cég 2008-ban 6,2 százalékkal 136 millió euróra növelte árbevételét.

Italdesign VW Volkswagen tervező
Kapcsolódó cikkek