Cégvilág

A Siemens és az AB Volvo vezérei már látják a szebb jövőt

Egymástól függetlenül kérdezte meg a Financial Times két európai iparvállalat vezérigazgatóját a kontinens gazdaságának kilátásairól. Egymástól függetlenül Löscher és Jakobsson rendkívül pozitívan ítélik meg a kilátásokat, ahogy abban is egyetértenek: a kilábalás húzóereje India és Kína.

A Siemens Európa legnagyobb ipari tervezővállalataként súlyosan megszenvedte a világgazdasági válságot, az AB Volvo második legnagyobb kamiongyártóként nemkülönben. A kilábalást azonban egyértelműen érzik: se W-alakú válságra, se stagnálása utaló jeleket nem tapasztaltak.

Trief Jakobsson Volvo-vezérigazgató szerint a görög válság ragadósságát „jelentősen eltúlozták”, Peter Lösher Siemens-vezér szerint az euró gyengülése még egy kis háttszelet is jelentett az exportjuknak.

Ami az európai-amerikai kilábalást illeti, szerintük az valóban vontatottan halad – de halad. A prosperálás motorjaként az ázsiai feltörekvő piacok szolgálnak. A Siemens termelésének 30 százléka Ázsiába irányul, az AB Volvo pedig az idén több kamiont értékesített Brazíliában, mint az Egyesült Államokban.

 

AB Volvo gazdasági válság kilábalás BRIC Siemens
Kapcsolódó cikkek