Cégvilág

Dubaji óriás üzlet segíti az Airbust

Az Airbus repülőgépeket gyártó EADS vezére szerint a cég fontos teszten esett át, de további nehézségek várhatóak.

Louis Gallois a Berlini Airshow kapcsán úgy nyilatkozott: jelentős siker az EADS számára, hogy nagy megrendelést kapott az A380 szuper jumbóra a dubaji Emirates légitársaságtól. Az európai vállalat mai közlése szerint 11,5 milliárd értékben rendelt a kétemeletes utasszállítókból a légitársaság, amely így összesen 90 Airbus szuper jumbót vesz majd használatba – jelenti a BBC.

A jelentős megrendelés jól jön az EADS-nak, hiszen az európai konszern komoly anyagi gondokkal küzdött az utóbbi időben. Gallois szerint az euró viszonylagos gyengesége a dollárhoz képest, szintén segíti az üzletmenetet, az A380-nak pedig még komoly kihívásokkal kell szembenéznie, ha piacot akar találni.

Az Emirates légitársaság fejlődése egyébként a rivális Lufthansa vezérét is meglepte. Wolfgang Mayrhuber, a cég vezére szintén a berlini eseményen mondta el, hogy csodával határosnak tartja a dubaji cég teljesítményét. Az Emirates már most több interkontinentális járatot üzemeltet, mint az Air France és a British Airways együttvéve.

Airbus megrendelés Berlin Airshow EADS
Kapcsolódó cikkek