Cégvilág

Évi 700 millió chipet szállítana az Intel

Az Intel tervei szerint jövőre duplájára, 700 millió darabra emeli a leszállított chipek számát, így öt éven belül elérheti az évi 1 milliárd darabos áttörést.

David Perlmutter, az Intel mérnök csapatának menedzsere úgy látja, a PC piac a következő években is dinamikusan fejlődik majd, négy öt év alatt duplájára növekszik majd a szektor.

A vezető arra számít, hogy a fogyasztói elektronika folytatódó előretörésével egyre nagyobb szükség lesz az Intel Atom processzorára, amelyet kifejezetten kisebb berendezések, például netbookok meghajtására terveztek. Ebben a szektorban egyébként a cég 40 millió darabos szállítási számnál tart – írja a The Wall Street Journal.

2011-ben az Intel által leszállított chipek nagy része PC-kbe és adatközpontokba kerül majd és a vállalat most vág bele a televízió fejlesztésbe. Perlmutter úgy látja, nem lehetetlen az Intel célkitűzése, miszerint öt év alatt 1 milliárdra emeli a leszállított lapkák számát. Mint mondja, jövőre 700 millió chip leszállítását tervezik, a növekedési arány pedig reális, ha a netbookok és autóipar fokozott igényét is beszámítjuk.

chip netbook televízió szállítás Intel PC
Kapcsolódó cikkek