Cégvilág

Figyelem, biztonsági rés a Flash-en és az Acrobaton!

Az Adobe ma figyelmeztetést adott ki, mely szerint több termékén biztonsági rést fedezett fel, amelyek segítségével a hackerek átvehetik az irányítást a számítógépek felett.

A biztonsági kockázatot a Flash, az Adobe Reader és az Acrobat termékeken regisztrálták. A kockázat a Flash Player 10.0.45.2 verzió esetében és régebbi Windows, Mac, illetve Linux operációs rendszerek használata mellett jelentkezik. A már letölthető, 10.1-es Flash verzió már nem sérülékeny.

A felhasználóknak az authpass.dll fájlra kell figyelniük, ha ezt törlik, átnevezik vagy a hozzáférést megtagadják más programok számára, azzal elejét vehetik az esetleges támadásoknak.

A News Factor emlékeztet arra, hogy ez a biztonsági rés a lehető legrosszabbkor jelentkezik az Adobe háza táján, hiszen Steve Jobs, az Apple vezére a közelmúltban éppen a kockázatokra hivatkozva nem engedte, hogy a Flash a cég készülékein fusson. A Symantec egyébként 2010-re vonatkozó vírus előrejelzésében azt jósolta, hogy idén a Microsoft helyét az Adobe Flash és Reader alkalmazásai lesznek a hackerek első számú céltáblái.

Adobe windows Acrobat flash biztonsági rés
Kapcsolódó cikkek