Cégvilág

Ma reggel leváltották az EKI főigazgatóját

Indoklás nélkül leváltották az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatóját, aki szerint szerződésének felmondása ebben a formában jogellenes.  

Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára egy nyolcfős csapat élén szállt ki ma reggel az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetbe (EKI) - számolt be az Index. Bejelentette a főigazgatónak, Kárpáti Zsuzsannának, hogy azonnali hatállyal megszűntnek tekinti megbízatását, a főigazgatói posztra eddigi gazdasági helyettesét nevezik ki.
A döntést nem indokolta.

Kárpáti Zsuzsanna az MSZP egészségügyi szakpolitikusa 2007-ben pályázaton nyerte el az intézet határozott időre szóló vezetői megbízatását. Szerződése határozott időre, öt évre szólt. Kárpáti az Indexnek azt mondta, véleménye szerint olyan politikai döntéssel akarják elmozdítani állásából, amely egyszerre sérti meg a közalkalmazotti és az államháztartási törvényt. Határozott idejű szerződésének felmondása ugyanis ebben a formában jogellenes, a poszt betöltésére pedig az államháztartási törvény pályáztatási kötelezettséget ír elő.

 

Index-->

leváltás Kárpáti Zsuzsanna Szócska Miklós
Kapcsolódó cikkek