Cégvilág

Mai visszahívás: 1,5 millió tűzveszélyes GM autó

A General Motors (GM) bejelentette: összesen 1,5 millió gépkocsit rendel vissza javításra az ablakmosó folyadékot melegítő egység meghibásodása miatt.

A 2006 és 2009 között gyártott szedánokat, terepjárókat és kisteherautókat azért hívják vissza egy mintegy húsz perces javításra, mert ezekben a kocsikban az ablakmosó folyadékot melegítő berendezés meghibásodhat, ez pedig tűzveszélyt okozhat – jelenti a Reuters.

Az érintett autók: a 2007 és 2009 között gyártott Chevrolet Silverado 3500 pickup, az Avalanche, a Suburban és a Tahoe. Szintén érintett a Cadillac Escalade, az Escalade ESV és Escalade EXT, a GMC Acadia, a Sierra, a Yukon, a Yukon XL, és a Saturn Outlook. Visszarendelik ezen kívül a 2009-es Chevrolet Traverse-eket, a 2008 és 2009 kötött gyártott Buick Enclave, valamint a Cadillac CTS modellt, végül a 2006 és 2009 között gyártott Buick Lucerne-t, a Cadillac DTS-t és a Hummer H2-t.

A GM egyébként két, a visszahívásban érintett márkától, a Hummertől és a Saturntól megvált a csődeljárást követő újraalakulás során. A cég nem becsülte meg a visszahívás költségeit, de annyit közölt: minden javítás után 100 dollárt fizet a tulajdonosoknak.

 

 

 

Buick visszahív General Motors GM Cadillac Chevrolet Hummer
Kapcsolódó cikkek