Cégvilág

Meccs közben pazarul gurul a fröccs is - jobban, mint a sör

A Varga Pincészet és a Vinoport.hu kérdőíves felmérése szerint a borkedvelők több mint 70 százaléka sör helyett bort vagy fröccsöt iszik, még a foci-vb közvetítések alatt is.

A Varga Pincészet Facebook oldalának rajongói és Vinoport.hu Online Bormagazin olvasói között végzett internetes felmérés szerint, a szurkolók 40 százaléka fröccsöt iszik a foci-vb meccsei alatt. Az 575 megkérdezett borkedvelő a fröccs után legszívesebben tisztán issza a bort (33%) vagy sört fogyaszt (21%).

A pincészet és az online bormagazin közös felmérése alapján elsősorban a labdarúgó világbajnokság hatására fogyhat az előző évi 6,289 millió hektoliternél több sör az idén, de a vb a borfogyasztásra is jó hatással lehet.

A közlemény szerint az évek óta mintegy 3,5-4,0 millió hektolitert termelő magyarországi borászat más iparágakkal összehasonlítva kevésbé konjunktúra-érzékeny, azonban a labdarúgó világbajnokság miatt a fröccsfogyasztás megemelkedhet az idén Magyarországon.

A fröccstípusok között a legnépszerűbb a fehérborból készült fröccs, rozéfröccsöt a megkérdezettek 36 százaléka, vörösborból készült fröccsöt pedig 10 százaléka választ a közvetítések mellé.

sörfogyasztás Vinoport Varga Pincészet labdarúgó világbajnokság
Kapcsolódó cikkek