Cégvilág

Microsoft: Hiába ingyenes, lenyomjuk az Androidot

A Microsoft egyik menedzsere a Computex számítástechnikai kiállítás kapcsán elmondta: cége bízik abban, hogy operációs rendszere legyőzni a Google Androidját.

Steve Guggenheimer, a Microsoft PC gyártókkal való kapcsolatokért felelős alelnöke a The Wall Street Journalnak nyilatkozva elvetette az elképzelést, miszerint a Google lassan legyőzi a Microsoftot nyílt forráskódú operációs rendszerével, az Androiddal.

A menedzser szerint a Microsoft jobb támogatást nyújt a gyártóknak, mint a Google, ezért a keresőóriás a tábla PC-k terén sem fogja legyőzni Redmondot. Guggenheimer emlékeztetett: a netbookok három évvel ezelőtti bevezetésekor a Windows aránya 95 százalékot tett ki a készülékek között és ez mostanáig nem változott. A menedzser szerint az erőviszonyokon az sem változtat, hogy a Google terméke ingyenes, mert - mint mondta - meg kell nézni, mit takar az ingyenesség és mekkora a hozadéka az idők során.

Az Android több fontos gyártót nyert meg magának eddig: a második és harmadik legnagyobb PC gyártó, az Acer és a Dell is Android alapú tábla PC-ket mutatott be a múlt héten. A Microsoft a kisebb cégek körében szerzett támogatókat, az Asus és a Micro-Star is Windows alapú táblákat dob a piacra.

Computex Android Microsoft Google
Kapcsolódó cikkek