BUX 38,644.57
-1.50%
BUMIX 3,853.23
+0.02%
CETOP20 1,945.79
-0.35%
OTP 8,530
-5.33%
KPACK 3,100
0.00%
0.00%
0.00%
-1.40%
+0.42%
ZWACK 17,450
+0.29%
0.00%
ANY 1,600
-0.62%
RABA 1,145
-1.72%
0.00%
-3.62%
-1.35%
+0.47%
0.00%
-5.14%
-1.90%
0.00%
-0.54%
OTT1 149.2
0.00%
-2.24%
MOL 2,560
+2.24%
+0.77%
ALTEO 2,270
+3.18%
0.00%
+1.87%
EHEP 1,545
-3.13%
0.00%
+0.79%
MKB 1,972
0.00%
0.00%
+0.35%
0.00%
0.00%
SunDell 42,000
0.00%
0.00%
-1.16%
-7.46%
0.00%
+0.96%
NUTEX 10.85
+2.36%
GOPD 12,000
0.00%
OXOTH 3,700
+9.79%
+4.53%
NAP 1,188
-1.49%
0.00%
0.00%
Forrás
RND Solutions
Cégvilág

Milyenek a kínai büfék? Teszt!

Kínai büféket, egészen pontosan az azokban kapható néhány jellegzetes étel minőségét vizsgálta a Kosár magazin júniusi számának egyik tesztjében.

A végeredmény: sok olajban tocsogó tavaszi tekercs, több kiváló szecsuáni csirke és vegyes minőségű pirított tészták.  A Kosár magazin csapata három olyan fogást vett górcső alá, amely egyrészt minden kínai büfében megtalálható, másrészt hazánk legismertebb és legkedveltebb kínai eledelei közé tartozik.

Összességében elmondható, hogy a kínai fogásokból való csipegetés közben a legnagyobb gondot az ételek túlzott olajossága jelentette. Különösen jellemző volt ez a tésztákra; nem egy tavaszi tekercs tocsogott az olajban, de a pirított tészta is többször hagyott kívánni valót e tekintetben. A mintákat a tesztelők igyekeztek úgy válogatni, hogy a főváros jó néhány kerületéből kerüljön az asztalra. A pontozásnál az állományt, a színt, az ízt és az illatot figyelték.
 
A teszten a tavaszi tekercsek szerepeltek a leggyengébben , az olajosságuk mellett esetenként a zöldségek teljesen nyers ízűek voltak, és legfőképpen káposztát tartalmaztak. A szecsuáni csirkéből négyszer csemegéztek kiválót: itt éppen a már említett lecsós jelleg bizonyult megnyerőnek. Pontlevonásra adott okot, hogy a csirkefalatok nem voltak kellően megpirítva, ezért felületükön a liszt kissé csirizes volt. A pirított tészta csak egy ízben érdemelt ki kiváló minősítést.

A büfék összesítésének versenyét a főváros budai oldala nyerte, a tizenegyedik és a tizenkettedik kerületbe érdemes leginkább mennünk, ha jó kínai ebédre vágyunk.
 
Egy belvárosi büfébe lépve biztosan nem marad el a meglepetés. Innen – véletlenül – két mintát is vásároltak a tesztelők: egyet nyitáskor (10 óra), a másikat ebédidőben. A két szecsuáni csirke nem is hasonlított egymásra, a reggel vásárolt (600 Ft/adag) kiváló, míg a déli (480 Ft/adag) közepes minősítést kapott. A pirított tészták között is volt különbség, de leginkább árban, reggel 280, délben 420 Ft-ot fizettek egy adagért.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek