Cégvilág

Növekvő licenszeladások és EBITDA a UNIT4-nál

Az üzleti szoftvereket fejlesztő és szállító UNIT4 bejelentette, hogy 2010 első negyedévében a várakozásoknak megfelelő mértékben, 30 százalékkal növekedtek licenszeladásai, és az EBITDA 51 százalékos emelkedést ért el.

A cég teljes árbevétele 6 százalékkal, 96,8 millió euróra növekedett az első negyedévben a licenszeladások erőteljes emelkedésének köszönhetően, a szolgáltatási szerződésekből származó bevétel pedig 8 százalékkal nőtt.


A közlemény szerint az első negyedévben a UNIT4 piacai feléledésének újabb jelei mutatkoztak. A licenszeladások az Egyesült Királyságban növekedtek a legnagyobb mértékben, főként az állami szférából érkező megrendeléseknek köszönhetően. Spanyolország is átlagon felül teljesített az egészségügyi szektorban elért jelentős térnyerésének eredményeként.

A bruttó nyereség tovább emelkedett, 91,3 százalékos értékre (2009 első negyedévben 91,1 százalék). A 2009 első negyedévben végrehajtott költségcsökkentő intézkedéseknek és a licenszeladások növekedésének köszönhetően az EBITDA 51 százalékkal, 15,4 millió euróra emelkedett (2009: 10,2 millió euró). Ennek következtében az EBITDA és a bruttó árbevétel aránya 15,9 százalék volt az első negyedévben (2009: 11,2 százalék).


„Az elmúlt időszak alapján az idei pénzügyi év első negyedévének működési eredményei csak korlátozott mértékben jelzik az, hogy mit várhatunk 2010. egészét tekintve” – mondta Edwin van Leeuwen, a UNIT4 pénzügyi igazgatója. „Az idei évre várt profit a várakozásoknak megfelelően alakul majd. Megrendeléseink jelenlegi növekedése biztató és azt mutatja, partnereink tudatában vannak azoknak az előnyöknek, amelyeket szoftvereink nyújtanak. A visszajelzések alapján a változásokhoz alkalmazkodni tudó szoftverek jelentősége nagyobb, mint valaha. Azok a vállalatok, amelyek merev, nehezen testre szabható és költségesen adaptálható, illetve módosítható üzleti szoftvereket értékesítenek, csak komoly küzdelmek árán realizálhatnak bevételeket a mai megváltozott piacon.”

EBITDA unit4 szoftverfejlesztés licenszeladás
Kapcsolódó cikkek