Cégvilág

Svéd, királyi viseletben az Electrolux készülékek

Az Electrolux a Svédországban klasszikusnak számító, kék alapon sárga korona mintájú designt tervezett a legmodernebb háztartási gépeinek. A vállalat ezzel ünnepli a svéd trónörökös, Victoria hercegnő és Daniel Westling esküvőjét.

Az Electrolux királyi viseletbe öltöztette négy modern készülékét, az Ergorapido kéziporszívót, az UltraOne porszívót, a RealLife mosogatógépet és a Source&Glacier hűtő-fagyasztószekrényt. A 4 háztartási gép alkotja a királyi kollekciót, melyet a vállalat a svéd hercegnő esküvőjének tiszteletére tervezett.

A háztartási gépeken megjelenő kék és sárga „Kronor” (koronák) mintát Wanja Djanaieff tervezte a svéd olimpiai csapatnak az 1972-es müncheni olimpiai játékokra. „Nagyon örülök annak, hogy az Electrolux ily módon használja a mintát. A „Kronor” design megjelenése a mai modern termékeken azt mutatja, hogy a minta időtlen” – mondta Wanja Djanaieff.

Az Electrolux, a Svéd koronák névre keresztelt design kollekció egyik tagját le is gyártja. Az UltraOne porszívóból készül egy darab, amelyet az eBay aukciós oldalon árverésre bocsátanak. A befolyt összeget a Kronprinsessan Victorias Fond közösségi alapítvány kapja, amelyet a trónörökös hercegnő alapított sérült fiatalok szabadidős tevékenységeinek szervezésére.

Svédország viktória hercegnő trónörökös Electrolux
Kapcsolódó cikkek