Cégvilág

Tiszta lappal akar indulni a Motorola

Az amerikai mobiltelefon-gyártó tartozásának jó részét visszavásárolja, fennmaradó tőkéjét pedig új, kisebb cégek indításába fekteti.

A Motorola egy a The Wall Street Journalnek nyilatkozó illetékes szerint 3-4 milliárd dollárt invesztálna a Motorola Solutions néven induló új vállalatba. A cég ezzel párhuzamosan visszavásárolja tartozásait. Stratégiájának alapja, hogy nyugdíjpénztári, illetve más kötelezettségektől mentes kis cégeket hozzon létre, amelyekkel fellendítheti az üzletet - jelenti a Reuters.

Február közepén a Motorola már bejelentette, hogy két különálló vállalatra bontja szét magát, az egyik mobiltelefonokra és set top boxokra specializálódik, míg a másik a vállalati berendezéseket gyártja majd.

A Motorola komoly nehézségekkel küzd, mivel a digitális televíziózáshoz használt set top boxok üzletágát erősen megviselte a válság és ráadásul a versenytársak is konszolidációt hajtottak végre. A mobiltelefon szektor sem teljesített jól, a cég a Razr óta nem tudott igazi sikerkészüléket felmutatni.

motorola mobiltelefon tartozás készülék
Kapcsolódó cikkek